Goedkoop Auto Huren

De verzekering huurauto is iets waar wij vaak vragen over krijgen. Vandaar dat we graag onze kennis met u delen. Het is aan te raden om uw huurauto te verzekeren. Tegen een extra betaling kunt u verschillende verzekeringen afsluiten om zo uw eigen risico te verlagen wanneer er iets gebeurd met de huurauto. Of om uzelf in te dekken bij diefstal, letsel of schade.

Er zijn verschillende soorten verzekeringen voor huurauto’s. Op deze pagina zullen we verder ingaan op de verschillende verzekeringen.

Basis verzekeing (WAM verzekering)

Kijk voordat u de huurauto selecteert of deze een basis verzekering voor diefstal en aanrijdingsschade heeft inbegrepen in de prijs. In de meeste gevallen is deze verzekering inbegrepen. De diefstal verzekering beschermt u tegen diefstal van de huuruto. De aanrijdingsschade verzekering dekt de schade die wordt aangebracht wanneer een ander voertuig de oorzaak is van een ongeluk met uw auto.

Wanneer u geen extra verzekering afsluit dan bent u vrijwel altijd verplicht om een borg te betalen. Bij vrijwel alle verhuurders is in dit geval een creditcard verplicht waarbij een saldo van 1000 – 3000 euro als borg geblokkeerd kan worden. Let op dat het saldo per verhuurder en per huurauto kan verschillen. Controleer dan ook de voorwaarden voordat u de huurauto boekt.

Indien u graag volledig (all risk) verzekerd een auto huurt dan is een eigenrisico verzekering een optie.

Eigenrisico verzekering

Bij de eigenrisico verzekering betaald u een extra bedrag per dag om u all risk te verzekeren. Indien u schade krijgt aan uw huurauto dan is deze direct gedekt door de verzekering. Uw eigen risico koopt u hierdoor af. Verder hoeft u geen borg te betalen bij deze verzekering. Indien u geen creditcard heeft dan biedt de eigenrisico verzekering een oplossing. U betaald namelijk het gehele huurbedrag (auto + verzekering) in 1 keer waardoor de borgstelling niet nodig is.

De eigenrisico verzekering verschilt per aanbieder en per auto. Het extra bedrag dat u betaald om uw eigen risico af te kopen wordt opgeteld bij de huur dagprijs van de auto.

Diefstalverzekering

Meestal zit de diefstalverzekering automatisch in de dagprijs van de huurauto verwerkt. Echter kan het voorkomen dat deze niet is inbegrepen. Dit verschilt per aanbieder en per auto. Het is raadzaam om te controleren of een diefstalverzekering is inbegrepen voordat u de huurauto boekt.

Ongevallenverzekering of Schadeverzekering inzittenden

Indien u een auto huurt in een land waar de basis verzekering (WAM verzekering) niet standaard is inbegrepen dan is het raadzaam om te controleren of uzelf en uw inzittenden meeverzekert zijn in de dagprijs voor de huurauto. Indien dit niet het geval is dan kunt u bij de verhuurder navragen of u deze verzekering apart kan afsluiten.

Verzekering huurvoorwaarden

De huurvoorwaarden zijn per aanbieder en per auto verschillend. Het is daarom aan te raden om verschillende aanbieder vooraf met elkaar te vergelijken. Ga niet direct op de laagste prijs af. Het kan zijn dat een iets duurdere aanbieder een beter pakket aan huurvoorwaarden heeft. Ook de hoogte van de borg verschilt per aanbieder en per auto.

Verder is het van belang om na te gaan welke schade verzekerd is bij uw pakket. In de algemene voorwaarden kunt u zien welke schade wel en niet is inbegrepen bij uw verzekering.